Ett lyckat event

Den här veckan är det dags för oss på Skola24 att arrangera Schemadagarna, ett event som vänder sig till våra användare. Under två dagar kommer alla som dagligen arbetar med tidsstyrda processer runt om på Sveriges skolor vara tillsammans med oss. Vi erbjuder fantastiska föreläsningar från schemaexperter, underhållning, nätverkande och produktnyheter.

Att få vara del av att skapa en sådan arena är svårslaget. Min förhoppning är att alla besökare och personal kommer åka hem med ett stort leende och en härlig känsla i kroppen.

Men ett lyckat event uppstår inte bara ur tomma luften. Det krävs en god och detaljrik planering under lång tid. Vi lägger ner otroligt mycket kraft i att skapa värde hos våra eventbesökare. Är det då mödan värt?

Absolut, säger jag! Ett framgångsrikt kundevent kan vara otroligt effektivt och uppskattat. Det vi vill uppnå är att skapa hållbara relationer med våra kunder och vad är ett bättre sätt att göra det på än ett personligt möte? Att skapa ett tillfälle då du som företag får möjlighet att vara nära dina kundermen också ett tillfälle då dina kunder ges möjlighet att få nätverka med dig som företag och få känna sig sedd, närvarande och lyssnad till. Alltså ett så kallat ”win win” för båda parter. Långsiktiga relationer med kunder och samarbetspartners är A och O som framgångsfaktor i dag när konkurrensen hårdnar.

bildnova

Målbilden är alltid att få till ett lyckat event ur alla perspektiv. Tidigare år har vi arrangerat Novadagarna som var mycket uppskattat av våra kunder och vi hade många återkommande besökare. Vi kände dock att det fanns utvecklingspotential så därför har Novadagarna delats upp till två event, ett användarevent och ett kundevent. Detta har självklart skapat dubbelt så mycket arbete men också möjligheten att skapa två lyckade event med ännu fler besökare.

Först ut den här veckan är event nummer ett, Schemadagarna. Redan i morgon börjar de första besökarna anlända och vi finns på plats för att ta emot dem. I februari arrangerar vi event nummer två, Skoldagarna. Roligt är att anmälningarna så smått redan börjat komma in till Skoldagarna trots att vi inte ens släppt möjligheten att boka sig.

Så tillbaka till inledningen – är det värt insatsen att skapa ett lyckat event?

Absolut!

/Magnus Elmshorn
Marknads- och kommunikationschef

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s