Nominera Årets Schemaläggare

Visst är det dags att äntligen uppmärksamma Årets Schemaläggare!!!

Jag tror inte det är så många av er därute som tänker på att det sitter hjältar på våra skoladministrationer som löser otroliga problem. Allt för att möjliggöra en bra skolgång för våra barn och deras lärare.

Skola24

Dessa hjältars jobb är att fixa så alla lösa trådar, viljor och krav kopplas samman och skapar ett schema. Ett schema som möjliggör att läraren hinner fram till den där salen i tid och att barnen hinner byta om efter gympan och ta sig tillbaka till kemisalen utan att missa första laborationen. Allt det här ska en schemaläggare fixa. Ibland ska de till och med se till så att eleverna som läser på jordbruksgymnasiet har tillgång till skördetröskan eller att de där eleverna som läser på måleriprogrammet har tillgång till den stora byggsalen. Det är inte alltid lätt att få ihop men detta lyckas schemaläggare med.

Innan jag började arbeta på Skola24 hade jag inte riktigt koll på hur viktiga de här personerna är. Ett schema och framförallt ett flexibelt schema är grunden till själva skolgången. Utan att schemat är lagt utefter konstens alla regler så är det stört omöjligt att få ihop skoldagen. Det hade inte jag tänkt på innan. Jag som förälder fokuserade mer på att det var rätt skolböcker, bra skolgård och mycket annat. Dessa saker är ju viktiga också men utan ett bra schema och att ungarna faktiskt är på plats i bänkarna så är det ju stört omöjligt att bedriva en skolverksamhet och för mina barn att då lära sig. Allt grundar sig i ett bra schema har jag kommit att inse. För att barnen ska trivas, lära sig och för att deras lärare ska få ihop sin vardag. Kanske det viktigaste av allt.

Så för att fira dessa vardagshjältar så har vi på Skola24 valt att skapa en utmärkelse kallad ”Årets schemaläggare”. Så känner du någon som brinner för schemaläggning? Kanske den där kollegan som du vet år efter år har skapat det där schemat som du varit så nöjd med? Är det inte dags att hylla den där speciella personen?

Det tycker jag och alla mina kollegor på Skola24. Nu är det dags! Nominera årets schemaläggare. Du kan läsa hur här: https://www.skola24.com/om-oss/massor-och-event/schemadagarna-2019/arets-schemalaggare/

Ha en riktigt bra helg nu!

/Magnus Elmshorn
Marknads- och kommunikationschef

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s