Fokusera på framstegen för att komma närmare visionen!

I samband med årsskiftet stannade jag upp och reflekterade över vad vi på Skola24 har åstadkommit under året som gick, och vad vi fortfarande har framför oss för att komma närmare vår vision.

Min första reflektion handlar om hur lätt det är att fastna i en föreställning om att allt är kvar, att ingenting har skett eller blivit färdigt. Hur lätt det är att fokusera på det vi ännu inte har lyckats med och utmaningar vi har.
När jag summerar året har vi åstadkommit mycket. Vårt nuläge är ett helt annat än vad det var för ett år sedan.
Vi har ett nytt namn, ett nytt varumärke, och en ny webbplats.
Vi har en ny styrning och ett nytt arbetssätt för vår utveckling av programvara. Vi synar oss själva och tar steg mot ett mer Agilt och Leant förhållningssätt i hela organisationen. Vi är synligare på marknaden och delar med oss av vår kompetens, inte bara kring våra egna erbjudanden utan även kring sådant som stöttar skolans förutsättningar att leva sitt uppdrag, oavsett vilket systemstöd de använder. Vi har gjort om och gjort fint i våra lokaler för att kunder och besökare ska känna sig välkomna och trivas hos oss.

Är vi färdiga?
Har vi nått vår vision om ett ”Ett bolag som både kunder och medarbetare tycker om, respekterar, litar på och inspireras av!”?
Självklart inte. Vi har långt kvar. Men vi är på väg och vi gör framsteg.

Min andra reflektion handlar just om vikten av att vilja se och uppmärksamma de framsteg som görs. Att stanna upp, utvärdera, känna stolthet och trygghet kring att vi kan. Att vi är tillräckliga!
Att vi tillsammans har den kraft och kompetens som behövs för att lyckas. Att hämta energi utifrån framstegen för att våga ta tag i de utmaningar och förändringar vi också vill ta tag i och genomföra.
Att vara i utveckling och förändring är ofta svårt. Mest på grund av alla våra känslor och ibland rädslor kopplade till det nya, det ovana.
Jag reflekterar vidare kring vikten av ett närvarande ledarskap i en förändringsresa. Att leda ett förändringsarbete kräver lyhördhet, förståelse för det mänskliga och tid att involvera, skapa delaktighet och trygghet. Men det kräver också mod att stå på sig. Att ange riktning, fatta beslut som ibland är obekväma och som kan innebära konsekvenser som inte bara är positiva för individer i organisationen. Att fatta beslut utan tillräckliga underlag, att våga prova och ha prestigelösheten att ändra sig, göra om och prova något annat.
Framför allt handlar det om tillit till visionen, målet och till varandra. Att orka hålla i och hålla ut.
Mina tankar kring vad vi har framför oss under 2019 handlar om ännu mer synlighet, närvaro och lyhördhet mot marknaden. Värdeskapande erbjudanden av funktioner och tjänster till våra kunder.
Att synliggöra varje individs värde och bidrag till vårt gemensamma arbete. Att säkerställa att vi gör rätt saker på rätt sätt utifrån ett Agilt förhållningssätt.
Och framför allt, att vi har kul tillsammans och ser och gläds åt våra framsteg!
Ser fram emot ett händelserikt 2019.
Nu kör vi!

Claudia, Tf Affärschef Skola24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s